22 iulie 2013

Aciditatea si alcalinitatea corpului nostru

În natură, valoarea PH-ului variază între 0 – acid clorhidric şi 14 – sodă caustică (ambele valori fiind în afara zonei utile corpului nostru), iar apa pură are un PH în jur de 7, care este considerat neutru sau, mai bine spus, PH-ul armonios. În corpul uman, PH-ul variază între 1,2 şi 3 pentru sucul gastric şi între 7,6 şi 8,6 pentru secreţia biliară, valoarea neutră fiind în jur de 7.
 Ce este acidoza metabolică?
Deoarece PH-ul armonios este esenţial pentru buna funcţionare a organismului nostru, sistemul imunitar intervine de îndată ce există prea mult sau prea puţin acid în sânge. Este mult mai uşor să măriţi aciditatea corpului decât să măriţi alcalinitatea lui, deoarece sunt puţine alimente alcaline şi multe alimente acide. Sistemul nostru imunitar are nevoie să creeze un „tampon” alcalin, pentru a ne proteja corpul de aciditate, pentru aceasta folosind minerale, precum calciul. Dacă condiţiile de aciditate persistă, rezervele minerale ale corpului se micşorează şi se fac depozite în alte locuri, rezultând o cristalizare acidă în artere, în membranele mucoaselor şi în încheieturi. Prea mult stres şi gânduri negative pot să contribuie de asemenea la aciditate.
Uneori, oamenii pot deveni prea alcalini, o condiţie temporară de obicei, din cauza tratamentelor cu diuretice. Aceasta situaţie este echilibrată de către rinichi. Deci, condiţia mai des întâlnită este numită acidoză metabolică, care diferă de acidoza provocată de funcţionarea defectuoasă a unor organe sau din cauza tratamentelor medicale. Ea devine cronică din cauza mediului din ce în ce mai poluat, stilului de viaţă nesănătos, lipsei de exerciţiu fizic, lipsei de odihnă şi de forţă vitală Chi. Deoarece „suntem ceea ce mâncăm”, evitând hrana care formează acizi (care este în cea mai mare parte Yang) şi mărind aportul de hrană alcalină (care este în cea mai mare parte Yin), am putea să echilibrăm balanţa PH-ului şi să dobândim armonia între Yin şi Yang. 

 Acidoza metabolică şi digestia incompletă
Dacă mâncăm prea multă hrană ce formează acizi, lipsa unui tampon alcalin poate aduce corpul în stările de acidoză metabolică, digestie incompletă şi constipaţie – afecţiuni de care suferă aproape 95% din populaţia din ţările dezvoltate şi care predispune la 90% din toate bolile umane. Aceste stări se facilitează una pe alta, ca într-un cerc vicios: acidoza metabolică este întotdeauna asociată cu o formă de constipaţie, ceea ce înseamnă că produsele reziduale ale metabolismului nu sunt suficient înlăturate din ţesuturile celulare, ducând la astuparea canalelor de eliminare, ceea provoacă şi mai multa aciditate. O sursă importantă a creşterii acidităţii şi toxicităţii este un colon blocat. Când membrana mucoasei este îmbâcsită, eliminarea devine incompletă şi corpul din ce în ce mai toxic, rezultând o acidoză şi mai mare şi o varietate de probleme cu bacteriile şi ciupercile, alergiile, astmul, oboseala cronică, diabetul, obezitatea etc.

Acidoza metabolică şi războiul dintre ciupercile şi bacteriile „bune” şi „rele”
Corpul nostru poate fi comparat cu un câmp: dacă solul are balanţa corectă între alcalinitate şi aciditate, vor trăi în el microorganismele potrivite. Dacă balanţa s-a dereglat, se pot înmulţi ciupercile şi bacteriile rele care în organismul  hiperacid se manifestă ca probleme de piele, digestie îngreunată, flatulenţă, infecţii cu candida sau miros urât. Acest război între microorganismele bune şi cele rele ne va influenţa metabolismul şi ne va angrena în ciclul oboselii cronice, deoarece în acel moment sistemul nostru imunitar va avea o rezistenţă scăzută faţă de boli şi infecţii.

Acidoza metabolică şi alergiile, mucusul şi astmul
Într-o răceală obişnuită, membranele mucoasei din sistemul nostru respirator produc mari cantităţi de mucus în efortul de a elimina infecţia. Condiţiile acide prelungite pot duce la aceeaşi reacţie, crescând cantitatea de mucus produsă în intestinul subţire, în sistemul respirator şi în alte părţi ale organismului. Aceste simptome reprezintă un efort al organismului de a elimina produsele acide reziduale. Aşa cum expunerea la factorii alergici poate declanşa secreţia mucoasei, la fel o poate face şi aciditatea. Este important să vă daţi seama de aceasta şi să eliminaţi aciditatea înainte de a încerca să eliminaţi mucusul, deoarece acesta poate fi produs de organism pentru a se proteja de acizii poluanţi.
 
Acidoza metabolică şi oboseala cronică
Pe măsură ce corpurile noastre devin mai poluate, şi digestia devine mai puţin eficientă. Corpul nu mai obţine suficientă energie din ceea ce mănâncă, rezultând oboseala. Cererea constantă de energie determină metabolismul să fie foarte activ şi să nu lucreze eficient, ceea ce agravează situaţia. În plus, aciditatea crescută slăbeşte activitatea motrică (acidul lactic), ceea ce ne face să ne simţim obosiţi foarte repede după începem o activitate. Apar gândurile negative care, la fel ca şi coşmarurile, se manifestă de obicei după o masă copioasă şi/sau consumul de alcool. În plus, ficatul trebuie să lucreze excesiv pentru a filtra şi îndepărta toxinele, consumând şi mai multă energie, luată din alte părţi ale corpului, ducând la epuizare fizică cronică. Ficatul începe să producă mult colesterol, încercând să cureţe sângele de toxine, ducând la un alt cerc vicios.

Acidoza metabolică, obezitatea şi diabetul
Nivelul crescut al colesterolului şi mărirea secreţiei de insulină se manifestă împreună când corpul acumulează grăsime pentru a neutraliza şi depozita agenţii poluanţi. În loc de a privi grăsimea ca pe o ameninţare, consideraţi că ea este modalitatea corpului de a se proteja pe sine. Încercaţi iniţial să eliminaţi toxicitatea şi veţi descoperi că pierderea în greutate devine mai uşoară. Cu un PH sănătos, arderea grăsimii se face mai rapid şi este mai puţin probabilă reacumularea de grăsime după o dietă. Deoarece nivelul ridicat al insulinei şi acumularea de grăsime sunt simptomele, iar aciditatea este cauza, aceleaşi lucruri afectează pancreasul, în care diabetul poate fi în legătură directă cu nivelul înalt al toxicităţii şi nivelul scăzut al PH-ului.

Acidoza metabolică, arsurile inimii şi boala de reflux gastroesofagian
Arsurile inimii sunt de fapt unul dintre primele simptome ale condiţiilor prelungite de aciditate. Aceasta ar putea eroda muşchiul sfincterului de la începutul stomacului, care nu se mai închide corect. Acest lucru poate degenera in GERD, boala refluxului gastro-esofagian. Poate fi afectat şi esofagul, ducând la dificultăţi de înghiţire. Băutul cafelei, ceaiului negru şi alcoolului (care sunt foarte acide) în cantităţi mari, ca şi fumatul, contribuie de asemenea la instalarea acestei boli. În loc de a lua medicamente care reduc aciditatea, sunt necesare măsuri generale de alcalinizare şi o schimbare permanentă a dietei.

Acidoza metabolică şi tractul urinar
Rinichii şi plămânii sunt principalele organe responsabile de eliminarea acidităţii în exces din corpul nostru. În rinichi, acidoza cronică devine mai evidentă – aici se depozitează acidul uric, care poate forma pietre la rinichi. Cauza se află în hrana ingerată – alimente cu nivel înalt de purine, cum ar fi carnea roşie, peştele, carnea de pui. Purinele sunt descompuse de corp în acid uric, care cristalizează în pietre la rinichi atunci când urina este predominant acidă, având un PH sub 5.5. Dacă urina este alcalină – lucru care se poate obţine bând apă alcalină şi cu o dietă alcalină sau neutră – atunci acidul uric nu va cristaliza în pietre la rinichi. De fapt, cristalizarea acidului uric ameninţă nu numai rinichiul, ci şi întregul tract urinar, inclusiv organele sexuale.
 
Acidoza metabolică, guta, artrita, osteoporoza şi scleroza multiplă
La început, corpul va începe să folosească calciul depozitat în oase pentru a neutraliza toxinele care însoţesc condiţia prelungită de aciditate în ţesuturi. Calciul intră în sânge, care devine astfel mai puţin acid. În acelaşi timp, calciul este depozitat în vasele capilare din mâini, picioare, încheieturile degetelor şi genunchi, o condiţie numită gută. Astfel, micşorând rezervele de calciu din schelet, oasele noastre pot deveni fragile, dând naştere unei condiţii numită osteoporoză.
Mai mult, în timp ce acidoza metabolică descompune ţesuturile corpului şi slăbeşte celulele, ea poate facilita instalarea unor boli precum arterita şi scleroza multiplă, boli autoimune ce se caracterizează prin descompunerea ţesuturilor corpului. Aşa cum a fost descris mai sus, acidoza metabolică dezechilibrează organismul şi alarmează sistemul imunitar. Dacă condiţia persistă, chiar şi sistemul imunitar poate fi dezechilibrat, ceea ce poate da naştere bolilor autoimune.
Putem opri rapid acidoza metabolică schimbându-ne dieta, stilul de viaţă şi modul de gândire. Dar, de îndată ce ţesuturile nervilor sunt atacate (ca în scleroza multiplă) sau încheieturile (ca în artrita reumatoidă) calea către îmbunătăţirea sănătăţii este mult mai lungă şi mai dificilă.

Acidoza metabolică şi bolile cardiovasculare
Pentru ca sistemul nostru cardiovascular să funcţioneze corect, PH-ul plasmei sângelui trebuie să fie uşor alcalin, încadrându-se între 7,35 şi 7,41. Dar dacă permitem să scadă sub valoarea de 7,35, ţesutul muscular din peretele interior al arterelor, venelor şi inimii va fi atacat. În plus, faţă de ameninţarea nivelului crescut de colesterol, o aciditate cronică ameninţă să corodeze chiar ţesutul corpului, aşa cum acidul corodează marmura. Astfel, acidoza metabolică cronicizată deschide drumul arteriosclerozei şi al plăcilor de colesterol pe pereţii vaselor sanguine.

Acidoza metabolică şi acumularea plăcilor de colesterol
Acidoza metabolică schimbă chimia din vasele de sânge, determinând ca LDL (colesterolul rău, ce provoacă bolile cardiovasculare) să se depună în ritm accelerat. De asemenea, se facilitează şi depozitarea metalelor grele şi a altor poluanţi, împreună cu colesterolul. Aceasta este în legătură cu activitatea de curăţare (chelare), efectuată de ficat. Aceste condiţii combinate duc la creşterea plăcilor în vasele de sânge, care nu pot fi reduse doar prin micşorarea cantităţii de colesterol din hrană, ci necesită măsuri de reducere a acidităţii hranei.

Acidoza metabolică poate mări presiunea sanguină
Dacă corpul se află într-o prelungită condiţie de aciditate, vasele de sânge de la periferie se contractă, în timp ce arterele se dilată. Aceasta înseamnă că inima trebuie să muncească mai intens pentru a pompa sângele în tot corpul. În timp ce circulaţia din vasele de sânge de la periferie este restrânsă, în artere presiunea creşte. Acesta este un risc serios pentru sistemul nostru cardiovascular. Fiind foarte dificil de controlat, creşte riscul atacului de cord.

Acidoza metabolică, radicalii liberi şi vătămarea ADN-ului
Acidoza metabolică accelerează vătămarea pereţilor celulelor şi ai membranelor intracelulare de către radicalii liberi, distrugând celule, iar vătămarea ADN-ului duce la îmbătrânirea prematură. Simptomele sunt: riduri, decolorarea pielii, scăderea vederii, disfuncţionalităţi hormonale, slăbirea memoriei şi multe altele. Sinteza corectă ADN – ARN necesită un mediu chimic care nu este acid. Dacă PH-ul mediului este prea mic, regenerarea celulară este inhibată şi celulele pot degenera sau chiar deveni maligne. Toate acestea se pot agrava, dacă luăm în considerare bacteriile şi ciupercile, care sunt întotdeauna gata să atace celulele sănătoase.

O dietă zilnică echilibrată conţine:
80% hrană alcalină – fructe, vegetale proaspete, nuci, alune, seminţe;
10% hrană acidă – proteine: carne, leguminoase, lactate, peşte, ouă;
10% hrană acidă – carbohidraţi: miere, cartofi, curmale, pâine, melasă, banane, unt, ulei.
 
Copiii în perioada de creştere şi adulţii sub 40 de ani au nevoie de valori mai ridicate de hrană acidă. Adulţii peste 40 ani ar trebui să consume cu precădere hrană alcalină. Nu apar probleme de lipsă de calciu, dacă se consumă hrană alcalină, bogată în verdeţuri şi seminţe (de susan, de in etc.).
APA DE LA ROBINET VERSUS APA ÎMBUTELIATĂ
La uzina de apă potabilă Roşu, opt biologi şi chimişti, ajutaţi de senzori şi de calculatoare, diagnostichează „apa brută” şi o tratează cu otrăvuri administrate în doze de medicament: acid sulfuric, sodă caustică, lapte de var, clor, sulfat de aluminiu şi polimeri – substanţele folosite pentru purificarea apei potabile.Decantoarele sunt nişte piscine uriaşe de 48 de metri în diametru şi cu o adâncime de 10 metri.
Apa potabilă care curge la robinetele bucureştenilor se obţine dintr-un mix de tulbureală de Argeş şi Dâmboviţa în care se picură acid sulfuric, sodă caustică, lapte de var, clor, sulfat de aluminiu şi polimeri, în cantităţi medicinale. Dozarea în apă a substanţelor toxice se face computerizat în cadrul fabricilor de tratare şi producţie a apei potabile de la Roşu, Arcuda, Crivina-Ogrezeni. La Fabrica Apa Nova de la Roşu, care produce cam o treime din apa Capitalei, într-o zi călduroasă de vară, când apa colcăie de alge ai căror produşi metabolici ridică PH-ul apei periculos de mult, în apă se adaugă cam 1.200 litri de acid sulfuric de concentraţie 96%, ca să-i stingă din bazicitate, coborând PH-ul apei la valori nedăunătoare mucoaselor. Clorul, care omoară tot ce prinde, de la bacterii saprofite până la germenii cei mai viguroşi, se adaugă în doze cuprinse între 300 litri pe zi vara şi 800 litri iarna. Iarna se adaugă mai mult clor, nu fiindcă „apa brută” ar fi mai infestată, ci din cauza temperaturii scăzute a apei captate din râul Argeş, care influenţează negativ solubilitatea chimicalelor introduse în ea. Sulfatul de aluminiu, substanţă chimică ce se adaugă în cele mai mari cantităţi (16 tone la 300.000 metri cubi de apă) în procesul de purificare a apei, este adus cu camioanele. Remorcile se deşartă în nişte bazine de dizolvare, de unde soluţia de sulfat de aluminiu e pompată în căminul de amestec, unde paletele unui mixer uriaş asemănătoare cu elicele propulsoare de vapor omogenizează apa brută cu sulfatul. Aceasta e „faza de coagulare”, în care ionii pozitivi de aluminiu se comportă ca nişte mici magneţi, atrăgând în jurul lor impurităţile încărcate negativ din apă (resturi organice, rămăşiţe de microorganisme moarte, mâl) formând „flocoane”, un fel de mici guguloaie ce plutesc sub formă de suspensii în lichid. Când „apa brută! este prea acidă, se stinge cu câteva sute de kilograme de var ca cel folosit în construcţii, dizolvat în apă sub formă de lapte de var. Bomboana de pe tort în domeniul purificării apei sunt „polimerii”. Vin în saci din Franţa şi fac minuni în apă. Dacă sub formă de pulbere polimerii seamănă cu laptele praf, când se dizolvă în apă, îi dau un aspect gelatinos de glicerină. Din cauza vâscozităţii lor, polimerii fac ca impurităţile să se adune în glomerule cât mai mari. Având o masă ridicată, glomerulele se depun gravitaţional în următoarea fază de tratare a apei.
 
Argeşul, ca un lac de munte. Decantoarele sunt nişte piscine uriaşe, de 48 metri în diametru şi cu o adâncime de 10 metri, în care amestecul de apă şi chimicale e lăsat să băltească câteva zeci de minute, pentru ca floconii din lichid să aibă timp să se aştearnă gravitaţional pe fundul bazinului. Pe fundul decantorului, grosimea stratului de mâl şi impurităţi ajunge la 40 centimetri. O lamă submersă de cauciuc îl împinge continuu spre nişte fose, de unde nămolul e evacuat prin conducte la trei kilometri distanţă de uzină, unde se află „lagunele” – nişte gropi uriaşe săpate în pământ, în care mâlul e lăsat la uscat. O dată pe an, decantoarele se golesc, pereţii sunt frecaţi cu perii de sârmă de muncitori îmbrăcaţi în echipament steril de unică folosinţă, după care se face o stropire chimică a bazinelor, care ucide orice urmă de germen potenţial contaminant. Ca indicator al gradului de „sănătate a apei”, acum 6 ani, când au golit bazinele de decantare, muncitorii au prins 300 de kilograme de mreană, crap şi caras, pe care i-au fript şi au făcut festin. Dacă la intrarea în uzina de apă potabilă de la Roşu apa Argeşului are aspect tulburiu de borş, la finalul etapei de decantare, îşi reduce de 20 de ori turbiditatea, devenind transparentă şi cu un aspect verzui, de lac montan.
 
Din lac în puţ. Din bazinul de decantare, apa e pompată prin conducte într-o hală întunecată, unde sunt înşiruite 30 de bazine de filtrare. Filtrarea industrială imită procesele din natură, apa fiind obligată să-şi facă loc printr-un filtru cu o grosime de doi metri, format din patru straturi de nisip şi pietriş de diverse sorturi, care opresc majoritatea impurităţilor, lăsând să se strecoare doar moleculele de apă şi o serie de microorganisme foarte mici. La fiecare 30 de ore, filtrele minerale se tasează din cauza apei, motiv pentru care sunt supuse unui proces de afânare şi spălare de impurităţi, prin barbotarea de aer şi apă, care curăţă nisipul, pentru o nouă şarjă de apă ce aşteaptă să-i vină rândul la filtrat. După această etapă, apa îşi mai reduce turbiditatea de încă 20 de ori, calităţile ei devenind comparabile cu ale apei extrase prin forare din puţurile de mare adâncime.
 
Soda caustică, acidul sulfuric şi clorul curăţă apa de tot. Deşi e curată, prin apă încă mai colcăie câteva vieţuitoare invizibile cu ochiul liber. Pe lângă asta, după atâta poluare şi tratamente chimice la care a fost supusă, apa e cam dezechilibrată din punct de vedere acido-bazic. Fiindcă la urma urmei, apa e o substanţă chimică ce se comportă ca un solvent, computerele îi administrează din nişte tancuri uriaşe o doză de 15-20 de picături de acid sulfuric sau sodă caustică pe fiecare metru cub. În felul acesta, excesul de baze sau de acizi din apă e neutralizat. Ultimul se adaugă clorul, cel care îi ucide până la ultimul chiar şi pe cei mai temerari microbi. Astfel, dacă după faza de decantare din 70.000.000 de alge numărul lor scade la 60.000, iar după filtrare la 12.000, după clorurare orice urmă de viaţă s-a stins. La fel păţesc şi cele 200.000 bacterii care populează fiecare litru de apă, printre care şi coliformii fecali şi enterococii aduşi la vale de undele leneşe ale Argeşului de câmpie, care spală malurile localităţilor de pe parcurs.
 
Apa Nova laudă robinetul. Referitor la filtrarea sau nu a apei de la robinet, pentru a i se asigura puritatea, Monica Răutu, responsabilul de comunicare al societăţii franceze Apa Nova, a oferit un răspuns numai în legătură cu situaţia din Bucureşti: „Nu se recomandă filtrarea suplimentară a apei potabile şi nu se poate face o comparaţie între apa minerală şi cea potabilă, pentru că apele minerale sunt mai bogate în săruri“. Doamna Răutu a adăugat că apa produsă şi distribuită de Apa Nova respectă condiţiile de calitate prevăzute de normativele în vigoare şi este echilibrată din punct de vedere al conţinutului în săruri minerale, fiind indicată pentru consumul frecvent.
 
Mituri şi adevăruri despre apa îmbuteliată
Industria apei îmbuteliate începe din ce în ce să câştige teren în favoarea băuturilor la pet, fie ele carbogazoase ori nu. Este însă ea atât de benefică, aşa cum se spune? Iată adevărul adevărat!
 
Mitul nr. 1: Apa îmbuteliată e mai bună decât cea de la robinet
Nu în toate cazurile. Multe companii care comercializează apă plată susţin că provine din adâncurile munţilor, sau din izvoare vulcanice, ceea ce nu este întotdeauna adevărat. De fapt, se pare că 25-40% dintre surse nu sunt aşa de exotice precum se afirmă. Alternativa la apa îmbuteliată este cea de la robinet. Instituţiile abilitate avizează calitatea acesteia în conformitate cu legislaţia şi normele în vigoare. Acestea diferă de la ţară la ţară şi în unele cazuri sunt permisive.
Mitul nr. 2: Apa purificată are gust mai bun
Apa cu adevărat pură, adică cea distilată, din care se elimină toate sărurile şi mineralele, are gust sălciu. Substanţele care oferă gust băuturii de toate zilele sunt sodiul, magneziul şi clorurile conţinute în aceasta. Există însă şi un element care denaturează aroma apei îmbuteliate – este vorba despre clor.
Mitul n. 3: Apa cu vitamine, minerale sau proteine este mai sănătoasa decât cea plată
Realitatea este că vitaminele, coloranţii, proteinele şi alte elemente adăugate în apă nu fac altceva decât să întregească tabloul fals creat de strategiile de marketing. Aportul de vitamine promis de produsele de acest tip nu acoperă nici pe departe nevoia zilnică a organismului.
Sticlele de apă despre care am vorbit mai sus conţin şi cantităţi nejustificat de mari de zaharuri, precum şi intensificatori aromatici. Toate acestea adaugă calorii, mai multe chiar decât sucurile dietetice. În altă ordine de idei, când vine vorba de fluor şi iod, apa de la robinet iese câştigătoare în competiţia cu apa la pet. Lipsa unei cantităţi suficiente de iod în organism duce la apariţia bolii numite guşă endemică. Guşa endemică e o afecţiune recunoscută în toata lumea, dar cu precădere în anumite zone, unde cuprinde un mare număr din populaţie. Ea poate fi simplă sau complicată, cu anumite tulburări endocrine şi/sau nervoase, cum ar fi surdo-mutitatea sau cretinismul. Dacă iodul scade sub 5 micrograme la litru, poate surveni boala.
Mitul n.4: Trebuie consumate până la 8 pahare de apă zilnic
Aceasta este, în general, cantitatea zilnică recomandată femeilor. Totuşi, există o problemă: 80% din fluidele consumate zilnic se aşteaptă să fie obţinute din mai multe feluri de băuturi (apă, supe, ceai, sucuri, cafea etc.) şi restul de 20%, din alimente. Dificultatea constă în putinţa de a socoti gramajul băuturilor consumate, precum şi cantitatea de fluide obţinute din mâncare. Chiar şi aşa, e nevoie să menţineţi un echilibru între recomandarea medicilor şi nevoile dumneavoastră. Aşadar, dacă simţiţi nevoia să beţi mai multă apă, nu ezitaţi, pentru că până la urmă organismul este cel care reglează nevoile fiecăruia! Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem zilnic variază, de asemenea, în funcţie de climă, de vârsta persoanei, de efortul pe care îl face pe parcursul unei zile şi de tipul de alimentaţie.
Mitul nr. 5: După un antrenament intens, este mai bună apa îmbuteliată
Numai în cazul depunerii unui efort ieşit din comun, această afirmaţie este oarecum adevărată. Oarecum, pentru că şi mai bune sunt băuturile care conţin electroliţi (sodiu şi potasiu), substanţe care sunt pierdute pe parcursul mişcării excesive. Fireşte, acest fapt este valabil mai mult în  cazul sportivilor. Daca însă vă antrenaţi moderat, beţi apă simplă, pentru că este numai bună!
Mitul nr. 6: Apa la pet este bună pentru mediu, deoarece poate fi reciclată
Ar fi ideal, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Costurile de producţie de tip ecologic-friendly includ manufacturarea sticlelor, încărcarea lor, transportarea şi aşezarea pe raft, ca să nu mai vorbim despre marketing. În plus, întrunirea cerinţelor de protejare a mediului necesită o cantitate de petrol cât să ajungă pentru 100.000 de maşini într-un an. Din păcate însă, doar 16% dintre sticlele de plastic ajung în tomberoanele special amenajate lor.
Mai bine apă de la robinet decât apă îmbuteliată
Asistăm în prezent la o declaraţie de război în  toată regula, făcută apei îmbuteliate: numeroase oraşe de pe planetă le cer cetăţenilor lor să renunţe la folosirea apei minerale în favoarea celei care curge la robinet, notează ziarul italian La Repubblica. Zilele acestea, New York-ul este cel care a coborât în arenă, iniţiind o campanie care vizează măcar reducerea, dacă nu e posibilă eliminarea folosirii ambalajelor din plastic. Obiectivul urmărit este acela de a ajuta mediul înconjurător. Primarul din Salt Lake City (SUA) desfăşoară o campanie asemănătoare, iar în California numeroase restaurante servesc de-acum strict numai apă de la robinet. Şi în Europa avem exemple similare. La Roma, după 250.000 de prelevări din propriile apeducte, Primăria a decis să dea publicităţii cartea de identitate a propriei sale ape, care rezultă a fi bună, proaspătă şi mult mai puţin costisitoare (de la 100 la 1000 de ori) faţă de apa îmbuteliată.
Şi totuşi, americanii şi italienii, urmaţi de populaţiile restului ţărilor industrializate, beau din ce în ce mai multă apă îmbuteliată. Cât de mult contribuie ei la deteriorarea mediului înconjurător? Todd Jarvis de la Water Resources Graduate Program – Oregon State University (SUA) declară: „În fiecare an, în lume se consumă 81 milioane de litri de petrol şi 600 miliarde de litri de apă pentru fabricarea sticlelor din material plastic în vederea obţinerii şi îmbutelierii a 154 miliarde de litri de apă în sticle. Iar aceasta alimentează un fabulos business, care la ora actuală a atins cifra de 100 de miliarde de dolari pe an şi care continuă să crească, ţinând seama de faptul că din 1978 până în prezent a crescut cu 2000 %”. Iată aşadar, motivul iniţiativei New Yorkului. Într-adevăr, în acest oraş există un control al apei de robinet, care este printre cele mai bune din lume, dar în acelaşi timp consumul per persoană al apei îmbuteliate este cel mai ridicat de pe planetă.
Dar de ce s-a ajuns la un consum atât de mare al apei îmbuteliate? Tot Jarvis răspunde: „Fiindcă a fost alimentat de adevărate mituri. Foarte adesea, se crede că apele izvoarelor sunt foarte pure, mai curate decât orice altă rezervă de apă. Nu e câtuşi de puţin adevărat! Apele apropiate de suprafaţă pot fi poluate, în timp ce poluanţii cu greu pot fi întâlniţi în apele scoase din puţuri municipale, de la sute de metri adâncime”. De asemenea, cu privire la gust, ar fi multe de spus. O dovedeşte un test realizat de Legambiente în 6 oraşe din Italia. Gustând apa din nişte carafe anonime şi bazându-se numai pe gust, nici măcar 2 italieni din 10 nu au reuşit să descopere care era apa îmbuteliată şi care cea provenită din ţevile de apă din casă. Faptul că apa care curge la robinet, cel puţin în ţările industrializate, este o apă realmente potabilă este confirmat de legile severe în baza cărora se efectuează controalele, în vederea stabilirii conţinutului în substanţe permise, controale care în foarte multe cazuri sunt mai drastice decât cele pentru apa îmbuteliată. „În orice caz, este just să subliniem – afirmă Jarvis – că cercetările pe marginea acestui subiect nu susţin că apele îmbuteliate sunt neapărat mai puţin bune decât apa de la robinet, dar pentru producerea unei butelii de apă se produce şi poluare. Deci, mai mare daraua decât ocaua, având în  vedere că ştim că apa de robinet, în foarte multe cazuri, rezistă cu brio comparaţiei”.
Pentru a produce un kg de pet (polietilen-tereftalat), materialul plastic folosit pentru ambalaje, sunt necesare aproximativ 2 kg petrol şi 17 litri apă, a cărei prelucrare eliberează în  atmosferă 2,3 kg de bioxid de carbon, 40 grame de hidrocarburi, 25 de grame de oxizi de sulf şi 18 grame de monoxid de carbon. La aceasta se adaugă apoi poluarea provocată de transport, întrucât numai 25% din apele în sticle pet consumate într-o ţară provin din industriile naţionale, celelalte trebuind să treacă una sau mai multe graniţe. Poate că ar fi bine să reflectăm asupra acestor aspecte. Unele întreprinderi o fac deja, promiţând folosirea de materiale biodegradabile pentru ambalaje. 
 
Sticle toxice. Conform unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Heidelberg, Germania, apa îmbuteliată în  sticle de plastic de tip PET poate fi dăunătoare sănătăţii deoarece, în procesul de fabricaţie este utilizată o cantitate mare de antimoniu. Şi sticlele din polipropilenă (PP) conţin antimoniu, însă în cantitate mult mai mică.
 
Ce fel de apă alegem? Atunci când dorim să consumăm apă, putem alege una dintre variantele: apă potabilă, apă minerală sau apă plată. Chiar dacă „ingredientele” de bază ale apei sunt oxigenul şi hidrogenul, există mici diferenţe între cele trei tipuri de apă. De aceea, se pune problema care dintre ele este mai adecvată. Apa potabilă este cea care îndeplineşte indicatorii de potabilitate prevăzuţi de legislaţia în vigoare. Ea ne este la îndemână, pentru că nu trebuie decât să deschidem robinetul, să umplem paharul şi să o bem. Despre apa plată şi apa minerală se spune că provin din adâncurile munţilor sau din izvoare vulcanice, deci sunt lipsite de impurităţi.
 
De ce ne temem de apa potabilă? Deşi este cea mai controlată apă, atât din punctul de vedere al compoziţiei chimice, cât şi al purităţii, apa potabilă se află într-un mare declin. Teama consumatorilor provine din informaţiile referitoare la calitatea îndoielnică a compoziţiei acesteia. Dac-ar fi pură şi n-ar conţine substanţe străine provenite din procesul de potabilizare, apa potabilă ar fi cea mai recomandată. Dar, pentru că apa potabilă nu e pură, au câştigat teren apa plată şi minerală.
 
Beneficiile apei
Indiferent de varianta pentru care optăm, apa aduce beneficii incontestabile pentru sănătate:
- Echilibrează organismul, menţinându-l într-o stare optimă de funcţionare
- Favorizează procesele digestive, respiratorii şi circulatorii
- Purifică organismul, ajutându-l să elimine toxinele şi substanţele reziduale
- Contribuie la reducerea tensiunii şi a colesterolului şi reglează apetitul
- Ne poate scăpa de sindromul „retenţiei de apă”
 
Bem apa pe care o dorim
Ce consumăm până la urmă? Apă de la robinet, apă plată sau apă minerală? Răspuns: Fiecare alege ce doreşte, în cunoştinţă de cauză. Apa de la robinet este sigură, chiar dacă se spune că are impurităţi, întrucât ea este verificată constant. Apa plată este considerată mai pură şi de aceea mulţi consumatori, mai ales cei suspicioşi, o preferă. Apa minerală e bună, dar nu ca sursă exclusivă de apă, mai ales pentru cei care au litiază renală sau biliară.
 
Sfatul specialistului
Lidia Drăghici, medic specialist cardiolog: „Nu renunţaţi în totalitate la apa minerală în favoarea celei plate. Graţie proprietăţilor antiacide ale bicarbonatului de sodiu pe care îl conţin în cantitate mare, aceste ape facilitează tranzitul intestinal, tratând greaţa, constipaţia şi arsurile de stomac. Apele minerale ajută la recuperarea după activităţile sportive, bicarbonatul tamponând aciditatea musculară produsă în efortul fizic. Contrar părerii generale, apele minerale nu îngraşă, dar pot creşte apetitul şi deci pot favoriza creşterea în greutate. Gustoase şi festive, cu bule mai mult sau mai puţin fine, sunt o alternativă eficace pentru persoanele care găsesc apa plată „fadă”.
 
Adevărul despre apa îmbuteliată
 
Suntem convinşi de faptul că apa de la robinet este poluată, însă cumpărăm cu încredere diferite mărci de apă îmbuteliată, fără să ne punem problema daca lichidul din interior este într-adevăr pe cât de pur se pretinde. Diferenţierea dintre o apă curata şi una cu bacterii nu se poate face foarte uşor, nici vizual şi nici gustativ, ci doar în urma unor analize specifice. Află în continuare de ce ar trebui să pui la îndoială acurateţea apei pe care o plăteşti, îmbuteliată în PET-uri:
 
Este posibil să bei tocmai apă de la robinet
Dacă tu credeai că apa minerală sau plată pe care o cumperi din comerţ este adusă de la izvoare naturale, din munţi, află că te înşeli amarnic. Nu trebuie să crezi chiar tot ce se spune în reclame. Este vorba doar de o strategie de marketing, folosită, bineînţeles, pentru creşterea vânzărilor. De cele mai multe ori e vorba de apa de la robinet, purificată şi îmbogăţită chimic cu minerale. Asta e! Totul este împachetat în ambalaje atrăgătoare şi vândut cu un anumit preţ. Astfel, izvoarele naturale de care vorbesc reclamele nu sunt decât sursele de apă locale.
Apa îmbuteliată nu este tocmai pură
Mărcile de apă minerală folosesc foarte des termeni ca: „pur”, „natural” şi „curat”. Culmea, de multe ori tocmai apa îmbuteliată se prezintă mai toxică decât cea de la robinet. Un studiu din SUA al Consiliului de protejare a resurselor naturale a arătat că aproape 22% din brandurile de apă testate conţineau cel puţin un tip de contaminare cu substanţe chimice, la un nivel cu mult peste cel admis pentru protejarea sănătăţii.
Apa îmbuteliată este depozitată în spaţii improprii
Apa îmbuteliată nu este ţinută la frigider, ci la temperatura camerei. Aceasta este greşeala producătorilor şi ulterior a comercianţilor. La rândul lor, consumatorii păstrează apa îmbuteliată la temperaturi mari, timp îndelungat. Apa de la robinet este, prin comparaţie, mult mai curată decât cea îmbuteliată, prin simplul fapt că ea circula la temperaturi mult mai scăzute, fapt ce nu lasă bacteriile să se dezvolte, aşa cum se întâmplă în cazul apei cumpărate.
Sticlele de plastic – de trei ori problematice
1. Pe de o parte, PET-ul nu reuşeşte să păstreze calitatea apei pe perioade mari de timp. Plasticul nu are nici un fel de proprietate de izolare a apei din interior, astfel încât bacteriile şi substanţele toxice se pot înmulţi incontrolabil, din cauza depozitării inadecvate în soare şi la temperaturi mari.
2. Pe de altă parte, sticlele de plastic reprezintă o ameninţare pentru mediul natural. Doar 16% din cantitatea de sticle de plastic este reciclată, şi aceasta doar în cele mai dezvoltate state ale lumii. Pentru a se degrada, o sticlă de plastic are nevoie de o perioadă cuprinsă între 400 şi 1000 de ani.
3. În plus, sunt folosite anual 17 milioane de barili de petrol pentru realizarea PET-urilor. O risipă imensă, care duce automat la un preţ ridicat pentru fiecare sticlă de apă îmbuteliată, de 4000 de ori mai scumpă decât aceeaşi cantitate de apă luată de la robinet.
 
Timpul corect pentru a bea apă va îmbunătăţi eficacitatea ei
Un pahar de apă imediat după trezire ajută la activarea organelor interne.
Un pahar de apă cu 30 de minute înainte de o masă ajută digestia.
Un pahar de apă înainte de a face baie ajută la scăderea tensiunii sanguine.
Un pahar de apă înainte de culcare ajută la evitarea  unui atac cerebral sau de cord.

Calitatile activatorului de apa Aquarion si
beneficiile terapeutice ale utilizarii apei astfel obtinute

 
Activatorul de apa Aquarion de la CaliVita, este un dispozitiv ultramodern de purificare, ionizare, oxigenare si redimensionare moleculara a apei, care se conecteaza la reteaua de apa a locuintei si functioneaza astfel:
1. Prima data, apa de la robinet trece printr-un filtru mecanic care retine impuritatile mari.
2. Aparatul mai are un filtru intern - de 0,01 microni - care curata apa de virusuri si bacterii. Orificiile filtrului special sunt de 10 ori mai mici decat dimensiunile virusurilor. Se autocurata si, din acest motiv, nu se pot acumula in ele reziduurile.
3. Turmalina din componenta imbogateste apa cu ioni, datorita caracteristicilor unice ale acestui mineral.
4. Dupa filtrare, apa este ionizata in interiorul unui vas de titaniu-platina, intre doi electrozi care sunt separati printr-o membrana speciala. Utilizatorul poate seta aparatul in functie de cat de acida sau de alcalina doreste sa fie apa, care poate fi intrebuintata astfel in mai multe scopuri.
O proprietate importanta a apei ionizate este faptul ca aceasta este deosebit de bogata in oxigen. Prin consumul acesteia, organismul ete invadat de oxigen proaspat, sistemul natural de aparare al organismului activandu-se si fortificandu-se. Prin urmare, nu ne mai imbolnavim asa de usor, iar nivelul de energie al corpului creste mult peste cota uzuala.

Ca urmare a procesului de ionizare, moleculele de apa adera una la cealalta, formand ciorchini (clusteri) de molecule. In timp ce in apa obisnuita un ciorchine (cluster) este format din 12-18 molecule, apa ionizata are ciorchini hexagonali, formati din doar 6 molecule. Structura de ciorchine redus apare in urma ionizarii. Aceasta structura mai mica face posibila patrunderea apei in celulele corpului mult mai usor decat in cazul apei "normale", crescand capacitatea de hidratare de pana la 6 ori, deoarece apa este absorbita, patrunde in celule si este utilizata de organism cu mult mai usor.

Mediul din organismul uman este usor alcalin (pH-ul sangelui unei persoane sanatoase este 7,4), deci consumul de apa alcalina ionizata sprijina functionarea optima a organismului. Absorbtia apei ionizate alcaline incepe inca din primul minut. Apa alcalina constituie cea mai simpla metoda de protectie impotriva radicalilor liberi (de hidroxil - degenerativ la nivel celular).

Prevenirea oxidarii organelor si tesuturilor inseamna intarzierea proceselor de imbatranireprevenirea si combaterea proceselor canceroasede degenerare si senescentaa mutatiilor,a dereglarilor functionale la nivel celular.

Prin consumul de alimente artificiale, de medicamente, alcool, cafea, etc. odata cu inaintarea in varsta organismul tinde sa se acidifieze. Acidificarea organismului este o problema comuna in zilele noastre. Pe termen lung, poate cauza numeroase boli (alergie, celulita, obezitate, disfunctii ale rinichilor, bilei, stomacului, articulatiilor, etc.). Apa ionizata alcalina indeparteaza acidul acumulat in sange si tesuturi, restabilind pH-ul ideal, usor alcalin, al organismului.

Apa ionizata acida poate fi utilizata doar extern. Este interzis sa se bea, fiind nociva pentru organism. In schimb, este deosebit de benefica aplicata extern. Prin utilizarea externa a acesteia se obtin rezultate bune in cazul micozelor la nivelul mainilor, picioarelor, unghiilor, mucoaselor bucale sau pe pielea vatamata.

Apa acida poate fi folosita si in gopodarie, pentru dezinfectarea suprafetelor, daca nu vrem sa recurgem la substante chimice.

Aquarion este un aparat usor de montat, potrivit in orice bucatarie, usor de folosit si intretinut. Filtrul complex cu turmalina filtreaza apa, care devine nepoluata, fara reziduuri mecanice, fara chimicale si fara bacterii, protozoare si virusuri; Desi filtrul elimina din apa clorurile, nitritii si alte substante chimice daunatoare organismului, acesta permite trecerea mineralelor necesare si benefice sanatatii, existente in orice apa de izvor (precum calciul, magneziul, potasiul). Dispozitivul are 4 nivele alcaline si 4 acide. Apa alcalina este imbogatita in oxigen si molecula de apa este redimensionata la numai 6 clusteri (fata de 12 in mod obisnuit), permitand hidtraterea deosebit de eficienta a corpului cu o apa de cea mai buna calitate. Durata de viata a Aquarionului este de peste 20 de ani.


Utilizarea apei alcaline se preteaza tuturor celor 5 etape necesare pentru repunerea in forma a organismului si prefigurarea unei victorii asupra oricarei boli:
Detoxifierea - apa filtrata alcalin ionizata ajuta in mod natural la spalarea corpului de toxine si reziduuri acide fiind un puternic dezintoxicant si antioxidant. Apa pura si ionizata este una dintre cele mai bune surse pentru detoxifiere.

Alcalinizarea - apa alcalina ionizata ajuta la optimizarea pH-ului corpului. Se poate mentine starea alcalina a corpului cu ajutorul alimentatiei, dar cu apa alcalina ionizata acest lucru se face mult mai usor. Ca rezultat imediat, aceasta permite corpului sa absoarba si sa utilizeze mult mai bine nutrientii, mineralele si remediile de orice fel in general.

Oxigenarea - apa alcalina ionizata produce mai mult oxigen pentru celulele noastre decat orice alt tip de apa: distilata, osmozata, filtrata, imbuteliata, de la robinet. Celulele canceroase nu traiesc intr-un corp oxigenat corespunzator.

Hidratarea - apa purificata alcalin ionizata este mult mai usor absorbita la nivel celular, hidratand intens organismul.

Imunizarea - cele patru procese mai sus mentionate permit sistemului imunitar sa raspunda mai prompt si mai adecvat in multele confruntari zilnice. In medie este recomandat un consum zilnic de 2-2,5 l de apa alcalina purificata pentru o crestere semnificativa a raspunsului imun.

Beneficiile consumului de apa purificata si alcalina:
- energizeaza;
- spala reziduurile acide din corp;
- hidrateaza corpul de 6 ori mai eficient decat apa obisnuita;
- cel mai puternic antioxidant, reduce radicalii liberi mai eficient decat vitamina C;
- oxigeneaza corpul mai eficient decat orice terapie de oxigenare;
- tratament pentru: Obezitate, Diabet, Psoriazis, Osteoporoza, Artrita, Cancer, Hemoragii, Inflamatii, Ulceratii, Litiaze;
- curata corpul de toxine si otravuri mai eficient decat orice alta metoda de detoxifiere;
- ajuta la recuperarea in bolile de Rinichi, de Ficat, de Plamani, Cardio-vasculare;
- regleaza hipertensiunea arteriala;
- efecte benefice la femeile insarcinate: nu mai apare starea de voma, se amelioreaza problemelor de dinti, creste puterea de alaptare;
- sporirea calitatii tratamentelor naturiste si nenaturiste aflate in curs de administrare;
- diminuarea oboselii;
- cresterea capacitatii de concentrare si de munca;
- inlaturarea starilor de greata/ de mahmureala;
- scaderea dorintei de a fuma;
- scaderea dorintei de a consuma alcool;
- trezirea mai rapida din starea de intoxicatie alcoolica;
- imbunatatirea calitatii somnului;
- scaderea durerilor de cap, de dinti, de stomac, de spate si articulare;
- reduce mirosul neplacut al picioarelor / reduce transpiratia picioarelor;
- reduce mirosul neplacut al transpiratiei;
- contribuie semnificativ la cresterea longevitatii.
Beneficiile utilizarii apei purificate acide (exclus bautul acesteia!!):
- trateaza acneea fara efecte secundare;
- este benefica in tratamentul matretii;
- excelent balsam pentru par;
- readuce catifelarea pielii si stralucirea parului;
- excelenta in tratarea mainilor crapate si a pielii uscate;
- excelenta in indepartarea ridurilor fine;
- indeparteaza tartrul de pe dinti;
- excelenta pentru tratarea - prin gargara - a gurii, gatului si gingiilor;
- amelioreaza psoriazisul;
- benefica in tratarea ranilor si zgarieturilor;
- excelenta in tratarea muscatorilor de insecte;
- excelenta in tratarea problemelor vaginale;
- excelenta pentru tratarea eczemelor si ciupercilor de orice fel;
- excelent tratament pentru hemoroizi;
- utila in ingrijirea florilor de apartament;
- deosebit de indicata pentru curatirea si dezinfectarea suprafetelor.

 rezentarea in detaliu a dispozitivului Aquarion de la Calivita
Din discutiile cu specialistii in sanatate s-au identificat in prezent 5 pasi simpli pentru repunerea in forma a organismului si prefigurarea unei victorii asupra oricarei boli:
Detoxifierea corpului - prin indepartarea reziduurilor acide si a toxinelor acumulate zilnic din aer, medicamente, alimentatie, sau generate pe stres, fiinta recastiga un atribut redutabil in lupta cu boala: vitalitatea.
Hidratarea corespunzatoare d.p.d.v. calitativ si cantitativ a corpului - este de baza in asimilarea optima a nutrientilor la nivel celular si eliminarea completa si la timp a compusilor metabolici reziduali din organism.
Oxigenarea corpului - deoarece cancerul si majoritatea bolilor nu rezista intr-un mediu oxigenat, oxigenarea organelor si tesuturilor este un alt mare castig in procesul de refacere generala.
Alcalinizarea corpului - deoarece cancerul si majoritatea bolilor nu pot evolua intr-un mediu alcalin, aducerea pH-ului corpului de la acid la alcalin este urmatorul obiectiv al persoanei care doreste sa fie sanatoasa.
Intarirea sistemului imunitar - pentru a mari abilitatea corpului de a lupta cu agresiunile din interior si din exterior si de a pastra constanta homeostazia, interventia cu mijloace naturale special concepute pentru ridicarea imunitatii este ultimul dar nu si cel din urma pas pentru redobandirea sanatatii si mentinerea ei la standarde inalte.
Vom vedea in continuare cum putem respecta toate cele 5 cerinte prin utilizarea activatorului de apa Aquarion de la CaliVita...

APA


Nu ne-am putea imagina viata pe pamant fara apa.
Doar 1% din apa naturala existenta pe Pamant este potabila – cu toate astea, continuam sa o poluam!


APA SI ORGANISMUL

Organismul nostru contine per-ansamblu 75% apa. Numai creierul este compus in proportie de 80% din apa, iar sangele contine in proportie de 90% apa. Ficatul contine la randul sau apa in proportie de 90%, in timp ce oasele contin 35%.

Apa nu este numai un lichid transportor de alte substante. Este un solvent, se infiltreaza in celule, este un ajutor in digestie, un diluant, un dilatator, un sistem complex de transport al nutrientilor la organe si de eliminare a reziduurilor catre exterior, un sistem electric de transmitere a mesajelor, conductor chimic, generator de energie, lubrifiant, lichid de racire si rezerva latenta de caldura.

Scaderea cantitatii apei din corp cu 2% poate cauza dereglari cerebrale, scurte pierderi de memorie, imposibilitatea concentrarii, dificultate in efectuarea calculelor matematice simple.

Cu toate acestea, doar o persoana din 4 este optim hidratata!


APA DE LA ROBINET

Apa de robinet trebuie sa respecte regulile Directivei UE privind Consumul de Apa. Adica:

- fero si mangano-bacterii = 20000 colonii / litru
- alge 10000 colonii / litru
- ciano-bacterii 100 colonii / litru
- sulfo-bacterii 100 colonii / litru

Chiar ne dorim sa bem zilnic toate acestea?


PURIFICAREA

Apa din majoritatea surselor (robinet, fantana, etc.) este contaminata cu:

- Materiale organice
- Gaze
- Ioni grei
- Resturi de pesticide
- Resturi de medicamente, hormoni
- Azotati
- Chimicale cu clor si fluor
- Plumb
- Fecalo-bacterii
- Alte impuritati asociate cancerului si disfunctiilor metabolice


METODE DE PURIFICARE UTILIZATE LA ORA ACTUALA IN LUME

- Filtrare mecanica
- Filtru de carbune
- Raze ultra-violete
- Osmoza inversa
- Distilarea
- Ionizare


APA NATURALA SANATOASA

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au cautat apa tamaduitoare, apa tineretii.

Apele naturale speciale (izvoare, ghetari) sunt:

- Oxigenate
- Pure
- Ionizate
- Alcaline
- Formate din grupuri moleculare de dimensiuni mici

Unde putem gasi o astfel de apa?


HIDRATAREA CORPULUI

Organismul nostru are nevoie de un echilibru intre aportul si eliminarea apei din organism. Nu orice lichid este potrivit nevoilor noastre. El ar trebui sa intruneasca urmatoarele proprietati:

- Sa aiba potential energetic
- Sa fie usor absorbabil
- Sa poata patrunde in celule (sa fie compus din grupuri moleculare de dimensiuni mici)
- Sa contina ioni esentiali
- Sa aiba un pH echilibrat


PH-UL ORGANISMULUI

Potentialul de hidrogen (pH) al organismului variaza intre 0 si 14. Solutiile acide au un nivel al pH-ului mai mic de 7.

Pana cand bebelusul este alaptat la piept, nivelul pH-ului din organismul acestuia este alcalin.
Treptat, odata cu inaintarea in varsta si aparitia stresului, organismul omului devine tot mai acid. In acest context, organismul incerca sa imprumute minerale, inclusiv calciu, sodiu, potasiu si magneziu de la organele vitale si oase pentru a amortiza (neutraliza) acidul si pentru a-l elimina din organism fara riscuri. Atunci incepem sa pierdem substante nutritive importante din sange, oase si tesuturi. Acesta este mecanismul de aparare a organismului impotriva acidozei.


ACIDOZA

Am vazut ca acidoza reprezinta starea de aciditate a organismului, datorata dietelor nesanatoase, chimicalelor, farmaceuticelor, etc.

Acidoza este direct legata de bolile moderne, cum ar fi:

- Cancerul
- Leziunile cardiovasculare
- Obezitatea, diabetul
- Deficientele (auto)imune
- Lezarea celulelor prin oxidarea organismului de catre radicalii liberi
- Imbatranirea prematura
- Osteoporoza
- Energia scazuta
- Extenuarea


ALCALINITATEA

Alcalinizarea este solutia optima pentru rezolvarea problemei acidozei. Solutiile alcaline au un nivel al pH-ului mai mare de 7, deci cu cat nivelul pH-ului creste, cu atat corpul este mai bazic si deci mai putin acid. Deoarece organismul este format in mare parte din lichide (sange), el are propriul pH, care reprezinta un echilibru de ioni incarcati. Reglarea acestuia prin ionizare negativa duce la alcalinizarea organelor. Fenomenul de alcalinizare elimina astfel problemele de sanatate legate de prezenta acidozei in organism. Adica o multime de afectiuni care pe alte cai sunt greu de combatut.


SOLUTIA: AQUARION

Aquarion este un dispozitiv de ultima generatie care lucreaza pe baza de microprocesor pentru filtrarea si ionizarea apei de la robinet.
Aparatul contine un filtru ultra modern pentru purificarea apei, fiind totodata prevazut cu posibilitatea de a furniza atat apa alcalina, cat si apa acida, pe 4 niveluri de alcalinitate, respectiv aciditate. Odata cu alcalinizarea apei, asigura si oxigenarea acesteia.
Este usor de montat, potrivit pentru orice bucatarie, usor de folosit.
Per ansamblu, dispozitivul Aquarion reprezinta o sursa unica si complexa de apa sanatoasa cu multiple posibilitati de utilizare pentru sanatate.

AQUARION - FILTRAREA APEI
Filtrul complex Biostone cu turmalina filtreaza apa, care devine:
- Fara impuritati mecanice (nisip, rugina si tot ce depaseste 0.01 microni).

- Fara bacterii, virusuri si protozori.

- Fara metale grele.

- Fara clorine.

- Este permisa trecerea prin filtru a mineralelor necesare si benefice sanatatii (cum ar fi Calciul, Magneziul, Potasiul).


AQUARION - IONIZAREA APEI

La trecerea prin filtru, apa este pre-ionizata cu turmalin.
Ulterior, placile din titan si platina au rolul de a separa apa in doua suvoaie:
- acida
- alcalina
Nivelul de ionizare poate fi modificat manual.



   ● PH-ul si EFECTELE SALE DIRECTE ASUPRA ORGANISMULUI
- sub 7: oxidare, distructie, degenerare.
- 7: neutru.
- peste 7: anti-oxidare, refacere, conservare, reintinerire.


   ● BENEFICIILE APEI IONIZATE

     Apa alcalina:
- Dezaciduleaza organismul, prin procesul de alcalinizare, actionand astfe, in mod direct, impotriva acidozei.
- Este un excelent antioxidant prin legarea si anihilarea radicalilor liberi.
- Are efect anti-imbatranire.
- Are efect revitalizant la toate nivelele functionale ale organismului prin aportul de ioni negativi liberi.
- Activeaza si intareste sistemul imunitar al corpului.
- Absorbtia apei ionizate, alcaline, incepe din primul minut.
- Influenta benefica a ionilor negativi se manifesta in primul rand prin energizarea corpului fara efecte secundare si curatarea vaselor de sange cu cel putin 30% mai eficient.
- Curatarea de toxine a organismului se manifesta la nivelul fiecarui organ care absoarbe aceasta apa iar in timp (dupa cateva luni) se poate constata instalarea unei stari generale de bine la nivelul fiecarei unitati morfo-functionale a organsimului.

Este ideala pentru baut si gatit.
     Apa acida:
- Constituie un bun tratament pentru problemele de piele.
- Este anti-fungica
- Vindeca ranile
- Curata pielea
- Actioneaza impotriva iritatiilor alergice (ex. nas)
- Curata obiectele casnice (efect puternic dezinfectant fara chimicale)

Nu este pentru baut!

AQUARION - OXIGENAREA APEI


O alta proprietate importanta a apei ionizate este faptul ca aceasta contine de 2-3 ori mai mult oxigen comparativ cu apa de la robinet. Organismul este astfel invadat de oxigen proaspat. Apa ionizata si alcalina indeparteaza acidul acumulat in sange si tesuturi, restabilind pH-ul ideal, intr-o anumita masura alcalin, al corpului. In acelasi timp aduce de 3 ori mai mult oxigen la organe, asigurand astfel o functionare mult imbunatatita in special a creierului.



AQUARION - DIMINUAREA MOLECULARA A CLUSTERILOR DE APA 

Apa normala este formata din 11-16 molecule/cluster.
Apa ionizata este formata din 5-8 molecule/cluster.

Avantajul clusterilor de marime mica este acela ca o astfel de apa asigura o mult mai buna hidratare prin penetrarea celulelor de 6 ori mai eficient.



AQUARION SI CRISTALELE DE APA

Apa este un mediu care primeste si intelege chiar si cele mai subtile energii din mediul inconjurator. Apa preia vibratiile in mod firesc si ne dezvaluie energia ei prin forma cristalelor. De fiecare data, forma si culoarea cristalelor de apa atesta calitatea sa din punct de vedere fizic si energetic. O apa impura cristalizeaza greu si sumbru. O apa purificata de reziduuri fizice si energetice creeaza la cristalizare forme hexagonale minunate.

Renumitul fotograf japonez de cristale de apa - Masaru Emoto – a fotografiat cristalele de apa formate din apa de la robinet si respectiv din apa produsa de dispozitivul Aquarion. Puteti vedea mai jos imaginile obtinute...


UNICITATEA AQUARION-ULUI
- Filtreaza apa
- Ionizeaza apa
- Oxigeneaza apa
- Descompune dimensiunea clusterilor de apa
 
AQUARION - INSTALARE

Pachetul Aquarion contine:
- Dispozitivul propriuzis
- Kit de instalare pentru robinet
- DVD explicativ - usor de urmarit
- Ghid de utilizare usor de inteles

MANEVRAREA DISPOZITIVULUI
- Lumina de fundal se schimba in functie de modul de operare. Dispozitivul retine proprietatile pH-ului apei folosite ultima oara, si o va produce la fel cand este repornit.

- Pe display, indicatorul de pH are o lumina albastra daca apa produsa este alcalina, iar daca dispozitivul produce apa acida, se aprinde o lumina portocalie.

- Durata de viata a filtrului este afisata cu precizie. Momentul in care filtrul trebuie schimbat este usor observabil, iar in timpul schimbului, display-ul poate fi resetat cu usurinta.

AQUARION - INTRETINERE, DURATA DE VIATA SI GARANTIE
- Este usor de intretinut.
- Filtrul poate fi schimbat de utilizator (aprox. la fiecare 6 luni sau 5000 de litri).
- Partea mecanica a filtrului este usor de curatat.
- Aditivul din calciu de coral poate fi de asemenea usor de inlocuit de catre utilizator.
- Toate activitatile sunt vizibile pe panoul de control.
Garantie completa - 2 ani.
Durata de viata - peste 20 de ani.
Durata de viata garantata a filtrului - 5000 de litri.
Rata de eroare - cea mai mica din industrie.
 

BENEFICIILE ADUSE POTENTIALILOR UTILIZATORI

1. Familii
- Nu mai e nevoie de cumpararea apei imbuteliate de la comercianti si transportul acesteia la domiciliu.
- Asigura consumul curent de apa proasptata de cea mai buna calitate.
- Este o solutie pentru santate, valabila atat pentru preventie cat si ca tratament.
- Contribuie la reducerea cheltuielilor medicale si a timpului dedicat redobandirii sanatatii.
- Este recomandat pentru folosirea in gospodarie (nu doar pentru baut).
 
2. Companii
- Inlocuieste dozatoarele de apa din birouri si pe cele pentru plante.
- Rezolva problema apei de calitate pentru consumul uzual.
- Creste vitalitatea si eficienta in munca a angajatilor.
- Reduce cheltuielile aferente aprovizionarii cu apa la nivelul companiei.
- Reprezinta o solutie eficienta pentru igienizarea mediului.

Cine priveste in exterior viseaza; cine priveste in interior se trezeste - Carl Jung
Sursa: http://www.gandul.info/reportaj/apa-moarta-apa-vie-3256896
http://www.stilfeminin.ro/sanatate/Adevarul-despre-apa-imbuteliata.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu