Ingrediente
Un litru
jumatate de apa plata
400-450g
ciuperci pleruotus (merg si champignon )
2 bucati
gogosar rosu
1 morcov mare
1 ceapa mare
3-4 linguri
ulei masline
150-200 g
smantana
2 catei
usturoi
1 galbenus de ou
2-3 linguri de
otet
sare, piper,
ardei iute
Preparare
Ceapa se taie
marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica.
Gogosarul
murat se taie felii mici.
Se calesc
legumele in ulei pt cca 5 min, dupa care se adauga apa. Se spala ciupercile si
se taie fasii si se adauga peste legume. Se lasa la fiert 25 min., dupa care se
prepara dupa gust. se trece usturoiul prin presa si se aduga peste ciorba. Se
adauga otet si se ia ciorba de pe foc.
Galbenusul se
amesteca bine cu smantana si cu 2-3 polonice de ciorba pentru a nu se taia, se
adauga apoi si restul compozitiei de smantana treptat in ciorba si se amesteca
intens.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu