4 noiembrie 2012

Ciorba de Burta din Legume



Ingrediente
Un litru jumatate de apa plata
400-450g ciuperci pleruotus (merg si champignon )
2 bucati gogosar rosu
1 morcov mare
1 ceapa mare
3-4 linguri ulei masline
150-200 g smantana
2 catei usturoi 
1 galbenus de ou
2-3 linguri de otet
sare, piper, ardei iute
Preparare
Ceapa se taie marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica.
Gogosarul murat se taie felii mici.
Se calesc legumele in ulei pt cca 5 min, dupa care se adauga apa. Se spala ciupercile si se taie fasii si se adauga peste legume. Se lasa la fiert 25 min., dupa care se prepara dupa gust. se trece usturoiul prin presa si se aduga peste ciorba. Se adauga otet si se ia ciorba de pe foc.
Galbenusul se amesteca bine cu smantana si cu 2-3 polonice de ciorba pentru a nu se taia, se adauga apoi si restul compozitiei de smantana treptat in ciorba si se amesteca intens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu