5 noiembrie 2012

Principiile Reiki ale lui Mikao Usui



Doar azi:
Nu te infuria,
Nu te ingrijora,
Munceste cinstit,
Fii bun cu toti oamenii,
Fii recunoscator.
———————————
Adevarul e ca Reiki, ca orice altceva, necesita un anume grad de devotament si de practica. Daca ne dam des noua insine Reiki – nu numai cand ne simtim bolnavi, ci zilnic, sau aproape zilnic – in vietile noastre apar schimbari majore. Ne transformam intr-o cu totul alta persoana, realmente – intrucat Reiki ne conecteaza la adevaratul nostru Sine. Majoritatea dintre noi am fost invatati sa fim ceva foarte artificial – si nici macar nu ne dam seama ca suntem artificiali pana nu dam de un lucru care sa ne faca din nou constienti de adevaratul nostru Sine. Reiki este un astfel de lucru si mai sunt nenumarate alte cai, toate ducand la auto-realizare.
Astfel incat, daca practicam frecvent si cu grija Reiki, vom fi conectati la adevaratul nostru Sine. Intuitia noastra naturala este din ce in ce mai activa. Devenim suficienti de calmi si de linistiti ca sa auzim vocea interioara a Sinelui sau Sursei si incepem sa realizam ca tot ceea ce avem nevoie este deja in noi. Si drumul nostru in viata incepe sa fie neted, iar parcursul nostru lin si fara efort.
Prin urmare, da, Reiki ne poate da raspunsuri de care avem nevoie. Nu e nici o indoiala ca milioanele de oameni care practica Reiki aduc schimbari benefice intregii lumi! Cu toate acestea, procentajul practicantilor de Reiki – de fapt procentajul celor care au auzit de Reiki – sunt ca un strop intr-un ocean. Si, din pacate, dupa ce au fost initiati, multi oameni nu persevereaza si nu practica! Toata societatea noastra este atat de inclinata sa vada superficial lucrurile; si toata lumea vrea sa gaseasca un remediu magic, o pilula magica, o vraja: o chestie unica, care sa vina din exteriorul nostru si care sa ne rezolve in mod miraculos toate problemele!
Si apoi, oamenii sunt atat de grabiti. “Okay, voi deveni Maestru Reiki weekend-ul viitor, si Maestru Qigong urmatorul weekend, si Maestru Munay Ki dupa inca o saptamana….”. Asta imi reaminteste de cunoscutul cantec al trupei Led Zeppelin “Stairway to Heaven” — “Ea isi cumpara scara catre rai….” Unii par sa creada ca, daca strang o colectie de diplome si certificate, si urmeaza suficiente cursuri si citesc suficiente carti, pana la urma vor gasi acel certificat sau curs sau carte care reprezinta intr-adevar licoarea magica!
As putea sa le spun: “Baieti, asta n-o sa se intample. Unica licoare magica este in voi insiva. Si, pana nu veti inceta sa cautati totul in afara, si pana nu veti gasi timp pentru liniste si intoarcere catre interior nu veti putea gasi nimic”. Dar fiecare trebuie sa descopere singur acest adevar, iar oameni diferiti au nevoie de durate de timp diferite pentru a-l descoperi.

Anca MIRCEA: Pe baza experientei dv aici, ce ati sfatui pe cititorii acestui interviu?
Don Beckett: Hmmm….  Probabil primul lucru ar fi LUATI-O MAI INCET. Cei care sunt la carma “civilizatiei” noastre (trebuie sa pun cuvantul in ghilimele, pentru ca termenul este atat de impropriu actualei stari de lucruri) fac tot posibilul sa ne faca sa alergam in permanenta, pentru simpla noastra supravietuire. Facand asta nu avem timp sa cadem pe ganduri, si in orice caz nu avem timp sa gasim linistea, sa ne intoarcem catre noi insine, sa gasim raspunsuri! Si asa, devenim inrobiti. Trebuie sa gasim o cale de a ne domoli, de a ne linisti si de a lua seama la vocea interioara. Aceea este cea care are toate raspunsurile. Este cea care ne poate tine centrati pe adevaratul Sine – ceea ce ne permite sa trecem prin tot iuresul naucitor din jurul nostru fara ca acesta sa ne inrobeasca sau hipnotizeze.
De fapt, toate experientele prin care am trecut ne conduc la autorealizare – si nici nu exista alta destinatie. Vrand, nevrand, toti vom ajunge acolo! Este insa mai usor si mai placut daca avem un mod de a exersa zilnic ca sa ramanem constienti de identitatea noastra reala si de conectarea la Sursa. Pentru mine Reiki a fost cu adevarat cel mai eficient mod si il recomand cu caldura.
Celor care abia acum incep sa se intereseze de Reiki, le pot spune ca vor gasi cantitati coplesitoare de informatii si de dezinformatii si in carti si pe web, precum si un numar coplesitor de tipuri diferite de Reiki, ca si o mare diversitate printre profesorii de Reiki (chiar printre cei care se presupune ca predau acelasi tip). Aceasta varietate si libertate au avut un bun efect in directia raspandirii, dar, in acelasi timp, a avut ca rezultat o situatie in care intalnim lucruri numite Reiki, care nu sunt de loc Reiki. De fapt, unele sunt chiar contrariul.
Urasc idea de a ma auto-intitula arbitru a ceea ce este, sau ceea ce nu este, Reiki. Cu toate acestea, din cauza ca s-au intamplat lucruri de nepermis in lumea Reiki, am simtit nevoia sa scriu un articol care sa explice ceea ce este fundamental in metoda lui Mikao Usui (care a ajuns sa fie denumita Reiki), si de asemenea cum ar putea cineva sa discearna daca ceea ce i se preda este cu adevarat Reiki, sau pseudo-Reiki, sau mai rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu