2 septembrie 2012

Ce pot face pentru mine si nu fac?

            Ce trebuie sa cunoastem in primul rand?
Iubirea de sine este unealta principala care ne spune cat de stralucitori suntem. Prin momente de gratie divina am putut sa ne dam seama de lumina din noi, sa capatam astfel incredere in capacitatea noastra de creatie ca fiinte alcatuite dupa chipul si asemanarea Tatalui. Mergeam ganditore pe strada si intr-o fractiune de secunda am vazut intr-o vitrina o imagine care mi s-a parut de o frumusete ireala. Eram eu, mai bine zis lumina divina din interiorul meu stralucea. Mi s-a spus ca am trait un moment de gratie divina ca sa inteleg.
            Ce face iubirea de sine?
- ne aduce in interiorul nostru;
- ne scoate din constiinta de masa (pentru perioade variabile de timp) ca sa intelegem cu adevarat cine suntem;
- ne permite sa intrerupem hranirea cu energie de la cei din jurul nostru (din exterior);
- intrerupe ciclul hranirii altora din noi;
- ne permite sa aducem parti in minte gresite din noi ca apoi sa le eliberam pentru a patrunde in starea de energie pura;
- permite extinderea constiintei spre cunoastere nu spre a crede;
- permite revenirea la esenta noastra, in acel loc al pacii si linistii in care vom descoperi bucuria de a trai indiferent cum par lucrurile din exterior;
- ne desprindem de ideea de victima sau calau;

- permite unificarea celor doua energii, masculina si feminina avand mai multa claritate si putere de a lua decizii, de a alege;

- ne ajuta sa devenim plini de energie.

In momentul in care incepem sa punem accent mai mult pe ceea ce suntem decat pe ceea ce facem sau avem, vom fi capabili sa pastram starea de bine din interior pana la permanenta.
Tehnica nu este importanta, starea de spirit este secretul. Sa nu facem compromisuri, cand nu suntem fideli noua insine, ne dam puterea altora, cautand ceva in afara noastra, permitem altora sa se hraneasca din noi, jucam rolul de victima sau cand avem o idee geniala ne retragem de frica de a nu fi ridicoli in ochii lumii pentru ca ideile noastre sunt novatoare si desfiinteaza paradigme vechi.
             Grija fata de corpul nostru
Corpul ne vorbeste energetic. El vrea recunoastere, vrea atentie si mai mult decat orice vrea sa-i permitem sa elibereze toxinele si dezechilibrele. A trecut vremea cand datorita unor dogme-programe vechi ne desconsideram corpul si-l consideram o bariera in evolutia noastra. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea fata de corp, care se afla in sincronicitate cu mintea, sufletul si spiritul, ca un TOT UNITAR.
Suntem stapani ai corpului nostru, nu suntem separati. Corpul nu este o carcasa pe care trebuie sa o dispretuim si ca importante sunt doar experientele extracorporale ale sufletului. Cunoasterea va veni din interiorul nostru unde vom simti vibratia lui Dumnezeu. Trebuie sa fim mai mult in corp, prin respiratie suntem prezenti aici si acum, ne expansionam.
             Respiratia constienta
Respirati lent si profund, pentru a elibera modul de functionare mental, implantele din timpuri indepartate, pentru a face loc in viata noastra, a noii energii, creativitatii si cunoasterii. Respiratia constienta este instrumentul de baza in procesul de autovindecare, salvare si inaltare. Pe timpul ciclului inspiratie-respiratie mintea este conectata numai la actul respirator. Acolo unde este mintea mea acolo sunt si eu, astfel se disciplineaza mintea aducand-o in prezent. Dam astfel posibilitatea vindecarii trecutului si programarii pozitive a viitorului ajutati si de imaginatia creativa.
Respiratia este poarta catre sistemul nervos si vegetativ.
Scopul respiratiei consta in:
- ajutor dat inimii in actiunea de a pune sangele in miscare
- dirijarea emisiei de hormoni endocrini
- miscarea lichidului central prin sira spinarii

         Alte modalitati care ne ajuta sa fim sanatosi si plini de viata:

- rasul este curatator de energii

- sa ascultam sunetul apei. Permiteti apei sa curga prin corpul vostru. Corpul nostru stie cum sa se refaca. Este doar a permite ca aceea curgere sa aiba loc. 

- exercitiile fizice si dansul ne ajuta sa mentinem energia in miscare si nu permite anxietatii sa intre

- sa facem ceva creativ: pictura, sa scriem cantece si poezii sa ne redecoram un colt din casa asa ca sa ne simtim in confort si armonie

- sa solicitam ajutorul terapiilor benefice ca tehnica si contact cu terapeuti evoluati 

Vindecarea prin atingere usoara este non-invaziva pentru a influenta si sustine armonia energetica ce inconjoara corpul.
-ajuta autovindecarea pacientului, prin devenirea unui tot: minte, trup, emotii, spirit

-alte efecte benefice: reduce stresul, relaxeaza, diminueaza durerile, recuperare, rezolva provocari emotionale, se incetineste procesul de imbatranire datorita constientizarii continue a cine suntem cu adevarat.
Masajul holistic

-trateaza individul ca pe un intreg nu numai starea fizica; miscarile sunt mai lente, meditative

-are efect asupra centrilor energetici (chakre)

-ne constientizam corpul

La masajul holistic, atat terapeutul cat si pacientul ating un nivel de constiinta ridicat, starea de prezenta in acum. Acest masaj reprezinta un tratatament complet, contine elemente de dezintoxicare si reimprospatare energetica a meridianelor limfatice precum si degresarea. Tratamentul amplifica procesele de regenerare ale organismului, intarzie procesul de imbatranre, detoxifica si purifica organele, intareste imunitatea. Creeaza o bariera imunitara in jurul organelor si la nivelul pielii, revitalizeaza si tonifica structura osoasa si musculara, fortifica sistemul circulator si imbunatateste circulatia sangvina si restabileste echilibrul dintre masa musculara si tesutul adipos.

Conform filozofiei medicinii chineze starea de sanatate a organismului e data de echilibrul dintre energiile Yin si Yang, dezechilibrul ducand la boala. In tot ceea ce facem, mancam, gandim, simtim, ne tratam trebuie sa urmarim mentinerea in corp a pH-lui bazic.Chinezii au demonstrat corelatia intre pH-ul sangelui si imunitate. Astfel la un pH acid al sangelui si limfei, imunitatea este slaba si se creaza mediu propice formarii celulei canceroase si a bolilor. La un pH baxic al sangelui si limfei, imunitatea este crescuta si mediul este nefavorabil formarii celulei canceroase, se stopeaza metastazele; moare celula canceroasa. Exista corporatii care au urmarit in producerea de suplimente nutritive acest deziderat, care aduce tineretea in fiinta noasta. Astfel sunt produsele TIANSHI, care sunt Suplimente Nutritive Bilogic Active, care restabilesc echilibrul pentru ca sunt incarcate energetic, fiind sub forma ionica-coloidala, cu absorbtie 98-100%. Sunt deci produse unice, create pentru noi ca sa nu mai fim bolnavi. Ele sunt hrana pentru celule cu efect de insanatosire si tratare, ajutand la refacerea si functionarea optima a acestora.
Daca azi nu ai timp pentru sanatate, maine vei avea pentru boala!
Suntem guvernati inca de paradigme care acum numai functioneaza, chiar blocheaza evolutia. Ma refer la sloganul spiritualoreligios care sustine ca ajutandu-i pe altii,  noi am avea mai multe bile albe in fata lui Dumnezeu. Dar se uita vorbele lui Iisus ”Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Deci inainte de a te arunca in apa sa salvezi pe cineva de la inec, trebuie tu sa inveti sa inoti, altfel sacrificiul tau seamana cu o sinucidere nu cu un act de eroism.

Adevarul in viata porneste de la a constientiza ce importanta are iubirea de sine si cum se ajunge la ea. Din iubire pentru familie, prieteni si aproapele nostru avem datoria sa fim puternici prin a fi: rezultatul iubirii de sine.
            In noaptea care s-a lasat peste noi,
            Ma vad pe mine
            Ca un nimb strlucitor,
            Sunt frumoasa, calda, plina de daruri,
            Asa am invatat sa ma iubesc.

Suntem in situatii in care femeile in special muncesc foarte mult si la serviciu si acasa, ajungand la epuizare fizica si psihica. Unele nu stiu cum sa iasa din acest carusel sau nu au vointa sa o faca.

Noi terapeutii suntem aici, foarte aproape si doar asteptam sa ni se ceara ajutorul, mainile noastre sunt intinse catre voi, va asteapta in calda imbratisare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu