15 septembrie 2012

Masajul Sinergetic - O noua si eficienta abordare a actului terapeutic


Masajul sinergetic reprezinta o abordare destul de noua avand la baza aplicarea unei gandiri sinegetice in domeniul terapiilor in care intervine direct mana omului si nu numai, ordonata pe cele trei principii de baza ale acesteia (principiul trecerii de la haos la autoorganizare, principiul sincronicitatii si principiul minimului).
Exista o varietate de terapii manuale cu provenienta din zona culturilor asiatice sau dezvoltate ulterior in SUA si Europa.
Principalele forme de masaj de care un terapeut de masaj trebuie sa aiba cunostiinta sunt masajul pe meridiane energetice, masajul virtual energetic , indiferent de forma pe care o practica cu precadere.
Pornind de la observatia ca niciuna din formele mentionate nu reprezinta un panaceu, nu poate duce la rezultate in toate afectiunile si ca de la caz la caz, una din metode pare mai eficienta decat alta a aparut varianta de "cooperare" a acestor tehnici intre ele aducand ca rezultat efectul sinergic asupra omului. Efectele aplicarii mai multor terapii se cumuleaza si potenteaza efectul final prin aceasta abordare sinergica. Masajul trebuie deci considerat ca un ansamblu cu o diversitate de elemente deloc de neglijat, aplicand la obiect vechiul principiu taoist "TOATE SUNT LEGATE DE TOATE".
Masorul modern trebuie sa le poata practica pe toate, deci sa poata aplica MASAJUL SINERGETIC de cooperare.
Alegerea terapiilor manuale pentru care ne decidem are de-a face cu afectiunile de care suferim si aceasta pentru ca un singur lucru este de importanta centrala in toate aceste forme de terapie si anume ca noi sa ne simtim bine si protejati, in siguranta, sa avem incredere in terapeut si de asemeneasa sa ni se aplice un procedeu in timpul caruia este permisa si aparitia de senzatii.
Elementele comune sunt mana si nivelul si constiinta,capacitatea de cooperare cu pacientul. 
Masorul va lansa sugestia "Nu eu te-am vindecat, credinta ta te-a vindecat" conform raspunsului pe care l-a dat de Iisus femeii pe care a vindecat-o.
Alt aspect de sinergism de care se tine cont este relatia masor-pacient-spatiu de tratament-recomandare, fiecare din factori trebuie sa indeplineasca niste conditii care sa asigure reusita actului terapeutic cu rezultate pozitive asupra pacientului.
Masorul trebuie sa corespunda unor aspecte legate de conditia fizica, tinuta, constiinta profesionala, abilitati, aptitudini si nu in ultimul rand nivelul spiritual de crestere.
      Pacientul trebuie sa corespunda din punct de vedere al modului de prezentare la sedinta de tratament, respectiv sa urmeze recomandarile masorului dupa sedinta de masj sau in intervalul dintre acestea pentru a preintampina de exemplu reactiile violente de dezintoxicare.
      Spatiul de tratament trebuie:
a) sa fie aerisit, luminos cu temperatura de lucru 20 -  22grd.C
b) in timpul sedintei in incapere sa arda o lumanare
c) un miros discret de mirodenii sau esente de plante si o muzica relaxanta, discreta cu efect terapeutic
d) spatiul de tratament este de dorit datorita vehicularii in spatiu a energiilor negative sa fie facuta de cateva ori pe an sfestania.

Ca urmare putem concluziona ca masajul sinergetic aplicat la un inalt nivel calitativ ne permite ca terapeutul sa efectueze diagnosticarea si tratarea pacientului obtinand rezultate complexe si favorabile asupra organismului uman. De aceea cand este vorba sa ne decidem pentru ansamblu de terapii manuale pe care le vom aborda combinat , sa putem sa ne lasam condusi de propria experienta.
 In urma experintei avute ca practicant al masajului sinergetic pot spune ca rezultatele depasesc in unele cazuri asteptarile, pacientul raspunde la acest proces complex nu numai cu imbunatatirea starii de sanatate si cu normalizarea relatiilor cu lumea exteriora.

In concluzie, ca un rezumat putem spune despre MASAJUL TERAPEUTIC INTUITIV INTEGRAT, MASAJUL SINERGETIC urmatoarele idei de baza:
Acest tip de masaj include intr-un mod sinergetic o multime de tehnici diferite de masaj; masajul clasic, masajul reflexogen, masajul somatic, masajul energetic, masajul de relaxare si terapia reiki. Pe langa toate acestea, special este faptul ca se instituie o comunicare si o cunoastere profunda ce atinge atat nivelul constient cat si cel inconstient, beneficiile unei astfel de sedinte fiind total si vizand intregul: trup-minte-suflet.
Pentru un masaj reusit ambianta conteaza foarte mult muzica relaxanta si aromoterapie sporind eficienta masajului si starea de bine. Intr-un astfel de cadru intim va asteptam la cabinetul nostru.
Printre beneficiile fizice se numara relaxarea si tonifierea muschilor, ameliorarea fluxului venos al sangelui, calmarea sistemului nervos, stimularea fluxului limfatic, intinderea tesutului conjuctiv si al articulatiilor. La nivel psihic nu numai ca se indeparteaza stresul si anxietatea dar ajuta la a deveni si mai constient de corp ca parte a intregului redescoperind astfel respectul si iubirea fata de "cine si ce suntem", constientizand care este menirea noastra in aceasta viata.
      Indrazniti si gustati din acest fel nou fel de mancare facut cu iubire si responsabilitate si veti cunoaste starea de pace si armonie, bucuria vietii nu va mai fi o stare de neatins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu