1 septembrie 2012

Medicina Integrala


      Medicina integrala, care include si exprimarea ca medicina complementara, alternativa are o abordare holistica sau integrala (din grecescul holos=intreg) ca trupul, spiritul si sufletul sunt considerate parti ale aceluiasi intreg. Din acest motiv, sanatatea, depinde atat de armonia tuturor acestor componente, cat si de relatia armonioasa a individului cu mediul sau inconjurator. Boala reprezinta o perturbare a acestui echilibru.
De aceea, tratamentul nu se limiteaza doar la tratarea simptomelor bolii. E mai important sa se gaseasca sursa primara a dezechilibrului, care sa fie redusa, chiar eliminata cu ajutorului pacientului sau mai precis al doctorului interior.
Exista unele terapii care pun accent pe dezvoltarea spirituala si astfel ating zona ezoterismului (cunoastere interna ascunsa). Ezoterismul este de obicei considerat de catre practicanti ca fiind invatatura care are legatura cu interiorul, deci cu latura sufleteasca si spirituala, care provoaca problemele. Terapiile cu energie pot trata cauza si ne ajuta sa constientizam unde gresim, ca sa nu mai repetem aceleasi lucruri la nesfarsit. Poate ca efectul lor se produce mai lent, insa este o vindecare multidimensionala, cu abordarea holistica, pe toate structurile. In centru se afla dezvoltarea spirituala a individului, in primul rand al terapeutului si apoi chiar al pacientilor sai. In toate terapiile se urmareste intregul.
      Dupa unele statistici romanii sunt fruntasi in acceptarea paranormalului in diverse discipline, cu un nivel al credintei foarte ridicat, 60%. Patru din cinci romani cred in miracole. Criticismul sugereaza ca asta se intampla datorita faptului ca romanii sunt ignoranti in ceea ce priveste latura stiintifica a fenomenelor.
      In realitate aceste aspecte au la baza calitatea de cunoastere din interior, de o intelepciune stramoseasca pe care romanii o manifesta in explicarea miracolelor. In realitate cu cat esti mai spiritual iti dai seama ca si miracolele au explicatii, daca te urci mai sus pentru a vedea intregul puzel.



      Masajul cu aspect integrat

Notiunea de masaj  inseamna tratamentul terapeutic al corpului prin influenta mecanica precum frictionarea, baterea, mangaierea sau altele asemanatoare, cu ajutorul mainilor.
In zilele noastre, majoritatea formelor terapeutice manuale sunt considerate ca fiind integrate, totale si chiar de aceea nu se desfasoara strict mecanic. Astazi aproape ca nu mai este contestat faptul ca, durerile de spate sunt deseori in legatura cu tulburarile functionale ale organelor interne, cu disfunctiile vegetative sau aupra solicitarilor psihice - un lucru de mult bine- stiut in masajul clasic, unde aparatul locomotor se afla in prim plan.
De exemplu un blocaj in corpul emotional, ar creea o deficienta pana  in corpul fizic.Cineva ar putea trai experienta acestui blocaj ca o posibila durere in zona lombara. Aceasta durere de spate va continua sa creasca atat timp cat exista blocajul. Rezulta ca acest blocaj este cel care trebuie eliminat. Blocajul este definit in principiu, ca o dezordine sau haos in continuumul energetic, cauzand o deficienta energetica. Blocajul poate fi fizic, mental, emotional sau chiar spiritual. Aceste blocaje sunt direct responsabile pentru deficientele energetice care creaza haos, dizarmonii si boala in corpul fizic
Viziunea holistica, integrala, clasica castiga tot mai multi adepti, atat in randul pacientilor, cat si acela al terapeutilor fiind confirmata de cele mai noi cercetari stiintifice.

In acest sens, masajele integrate contin intotdeauna si un aspect de cunoastere de sine. Prin experiente fizica si energetica se deschide o cale de acces spre psihic, spre suflet, care nu trebuie subestimata si care este cu atat mai valoroasa cu cat suntem dispusi sa ne angajam in tratament si sa reflectam asupra experientelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu