1 septembrie 2012

Medicina Complmentara AZI


Complementar inseamna "care completeaza", aceasta fiind diferenta fata de medicina alternativa. Conceptul de "alternativa" trebuie privit ca o suma a tuturor metodelor alternative ale caror efecte terapeutice nu au fost demonstrate siintific (inca). Aici pot fi incluse atat tratamentele naturiste ale unor popoare si tratamente cu baze ezoterice. In realitate procedeele alternative nu trebuie privite ca inlocuind terapia traditionala (alopata) si nici aceasta la randul ei nu trebuie sa nege realizarile metodelor alternative. Ele trebuie sa conlucreze impreuna.
Medicina complementara este varianta optima de exprimare si de abordare a realitatii. Complementar sau alternativ este doar un conflict conceptual, esenta fiind aceeasi.

In toate domeniile exista oameni care sunt cu un pas inaintea vremurilor, ca prezent. Azi astfel de oameni, cu pregatire spirituala prin accesarea cunoasterii, practica terapii complementare si au rezultate in procesul de vindecare al semenilor. Tehnica si metodele de lucru se insusesc prin invatare, dar latura spirituala care se dezvolta permanent ne duce la intelegerea acelui "A fi" de care terapeutii au nevoie pentru a dovedi ca lucrurile in viata se intampla dincolo de aparenta. 
La inceput dai din ceea ce ai, pentru ca apoi sa dai din ceea ce esti!

Tocmai de aceea medicina complementara a inceput sa castige teren si sa fie acceptata de o parte a practicantilor de medicina alopata.
Acest gen de terapie nu aduce doar ameliorarea pe termen scurt a simptomelor (a suferintei), ci trateaza si cauzele initiale ale bolilor. De asemeni contribue la prevenirea anumitor dezechilibre, care ar fi urmat sa se manifeste mai tarziu in viata.
Caracterul de preventie, vindecare a cauzelor si alinarea suferintei au condus la abordarea de catre multi  autori de carti sa faca lumina asupra multitudinii de posibilita: Christofti pe care ni le ofera medicina complementara.
Directia in care vom merge depinde in mare masura de cat de dispusi suntem la schimbare.
Dar majoritatea autorilor si practicantilor se situeaza pe pozitia, conform careia medicina traditionala si metodele alternativa nu se exclud reciproc, ci ar trebui combinate pentru a putea asigura sanatatea oamenilor. De obicei medicina alopata se ocupa in special de simptome, dar in cazul medicinii complementare se incearca frecvent sa se vada ce se afla dincolo de acestea.
Se observa de multe ori si ca efectul terapeutic al unor remedii sau proceduri complementare nu se aplica pe organul vizat, ci cu totul altundeva (ex: asupra starii noastre mentale sau a tipului de nutritie).
Numeroase terapii complementare au invariabil la baza ideea ca trebuie sa ne regandim stilul de viata de pana acum. Terapiile naturale pot deveni un nou mod de viata si este indicat sa ne rezervam in fiecare zi un moment pentru bunastarea noastra. De exemplu daca o durere a spatelui ne indruma spre un tip de terapie, yoga, masaj, reiki si constatam nu numai ca ni s-a imbunatatit  starea spatelui, ci ne simtim mai in forma, mai echilibrati, atunci constientizam ca nu trebuie sa renuntam la practici chiar dupa ce durerea de spate a trecut.
Tratamentele nu incep cu simptomatica, ci cu regularizarea echilibrului corporal intern, prin purificare si epurare. Deci daca suntem atenti in permanenta la pastrarea unui echilibru fizic si mental in ciuda problemelor zilnice, multe simptome si boli nici nu vor mai aparea.
OBIECTIVUL ESTE SA NE MENTINEM SANATOSI.


Sursa: Christof Janicken si Dr. Jorg Grunwald

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu