15 septembrie 2012

Terapiile alternative - o solutie in medicina preventiva

Terapiile alternative sunt tratamente care folosesc metode naturiste pentru a rezolva diferitele probleme de sanatate ale sufletului si ale trupului. In ultimul timp, terapiile alternative au luat o amploare deosebita, multi le folosesc ca pe o alternativa eficienta la medicina clasica. Caracteristica comuna a acestor tipuri de terapii alternative este faptul ca ele folosesc ceea ce a creat Dumnezeu in natura, deoarece El ne-a lasat in natura si avem in noi insine tot ceea ce avem nevoie pentru a fi sanatosi. Majoritatea au la baza cunoasterea profunda a legilor care guverneaza omul si toate creatiile lui Dumnezeu. Terapiile alternative in general se adreseaza omului ca intreg suflet, minte si tru, fata de medicina clasica moderna care in mare ei majoritate ignora cea mai importanta parte a omului sufletul, tratand simtomele si nu cauzele .
Terapiile alternative sunt o solutie ieftina si la indemana oricui pentru rezolvarea diverselor probleme de sanatate fizice si psihice, avand rezultate bune in majoritatea afectiunilor. Eficienta terapiilor alternative depinde mult si de calitatea de om a celui care le aplica si de dezvoltarea  lui spirituala  pentru ca se stie ca orice suferinta, orice boala are ca origine o incalcare a Legior Divine. 
Terapiile alternative e bine a se aplica si cu rol de prevenire, profilactic, pentru ca este mult mai bine, mai usor si mai ieftin sa previi decat sa tratezi o afectiune. 
Este stiut si demonstrat stiintific ca nu este vorba de boala, ci de bolnav pentru ca fiecare din noi are o anume cazuistica care l-a adus in situatia de dezechlibru. Prin terapiile alternative se poate face o diagnosticare a dezechilibrului energetic pe organe si in intreg sistemul viu, astfel ne referim la reflexoterapie, infoenergetica, reiki. Actionarea pe sistemul energetic asigura detoxifierea fiintei intr-o prima faza si apoi reechilibrarea energetica, care are ca urmare refacerea functionala si structurala a organismului si nu in ultimul rand revenirea fortei si chefului de viata. Nu este un secret, chiar s-a pus in evidenta influenta echilibrarii energetice asupra psihicului uman si de aici tot omul isi revine la starea de sanatate si buna stare spirituala. Apare dorinta de cunoastere, de intelegere a ceea ce se intampla cu el, apar intrebarile "de ce se intampla, cum pot indrepta situatia, ce am de facut". Si toate astea pentru ca acum dupa ce a venit in contact cu terapia energetica poate sa gandeasca pozitiv, poate sa se ajute singur, se declanseaza procesul de autovindecare, de activare a resurselor interioare la care pana atunci nici nu visa. 
In interiorul fiecaruia dintre noi este o putere: puterea de a creea in acest  univers, de a iubi si de a vindeca prin a simti ceea ce vreau ca si cand s-ar fi implinit (Greg Braden). Devine o dovada vie a minunilor care se petrec cu oamenii atunci cand abordeaza cu incredere si discernamant terapiile naturale. Multe se schimba in interiorul si chiar  exteriorul lui, viata incepe sa curga armonios, cu mai putine obstacole. 

Preventia isi spune cuvantul in momentul prezent eliminand aparitia afectiunilor ulterioare scrise in harta fiecaruia. Se recomanda pentru reusita colaborarea stransa, bazata pe afinitate si incredere cu terapeutul, care nu este de altfel decat un cataliazator in declansarea procesului natural de autovindecare.
      Utilizarea terapiilor alternative este de dorit sa devina un mod de viata, sa existe ca o necesitate la nivel de familie, pentru ca atunci creste rezistenta la factorii perturbatori ai vietii (criza, stresul, neimplinirile).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu